Tres artesans del districte de Sant Andreu obriran els seus tallers durant aquest cap de setmana. Participen en els Tallers Oberts BCN per mostrar al públic el seu ofici a partir de demostracions i activitats en els seus estudis. Es tracta d’una iniciativa que es fa arreu de Barcelona i té com a objectiu ensenyar la laboriositat i professionalitat que suposen aquestes professions.

L’artista Jaume Muñoz convida a provar tècniques de pintura abstracta en el seu estudi. Neus Aller proposa fabricar diferents tipus de paper en el seu taller de gravat i la pintura. I, finalment, Elomi ensenyarà a fer teteres a partir d’una demostració del seu ofici de ceramista.

Elomi fa més de 30 anys que és ceramista i escultora. Actualment té un taller botiga als carrers de Sant Andreu, a on s’especialitza en la creació de peces artístiques i ceràmica d’objecte relacionada sovint amb el món del te i el cafè. Formada a l’Escola Massana durant els anys 80, desenvolupa amb una gran habilitat del torn fent varietat d’objectes amb diferents pastes ceràmiques com el gres, la porcella i els refractaris.

Els Tallers Oberts BCN són unes jornades de portes obertes en què diversos artistes plàstics i artesans professionals de la ciutat mostren el seu ofici i el seu espai de treball a la ciutadania. Es tracta d’una activitat organitzada per l’Associació d’Artistes i Artesans de Foment de les Arts del Disseny amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, que té l’objectiu de donar a conèixer la laboriositat de l’ofici i el valor intrínsec del producte final d’un treball artesà.