Durant vuit anys els artistes del barri del Putxet i el Farró eren els que organitzaven la jornada de portes obertes. L’any passat, però, ho van deixar de fer. Enguany, animats per l’Espai Putxet, Farró Comerç i l’associació de veïns, han recuperat aquesta ruta. Hi han participat 10 artistes, entre ells, pintors, dissenyadors de joies i ceramistes. La iniciativa és una oportunitat per als veïns per descobrir on i com treballen els artistes del barri.

La Roser Busquets és una de les pintores del barri del Farró que ha obert el seu taller als veïns, seguint la proposta de l’Espai Putxet. El centre cívic i l’entitat Farró Comerç, en col·laboració amb l’associació de veïns, ha organitzat un itinerari perquè totes aquelles persones interessades en l’art que es fa al barri, puguin entrar als espais de creació i veure treballar els artistes. La Roser Busquets, que té el taller al carrer del Francolí, va ser una de les fundadores i presidenta de l’Associació Art Farró Putxet. “Aquest taller sempre està amb la persiana tancada. En canvi, avui saben que jo estic aquí perquè un dia venen a veure’m. La gent ens coneix pels tallers oberts. El que faig és acompanyar la gent pels diferents espais que tinc i els explico una mica la meva obra. Si venen nens faig una mena de taller de pintura”, relata Busquets.

A uns metres del lloc on treballa la Roser, al carrer de Vallirana, trobem l’Elvira Soriano, que va obrir el taller fa 10 anys. S’ha dedicat principalment a fer retrats, però també fa classes de dibuix i pintura. “Aquestes jornades sempre són necessàries”, conclou. I afegeix: “Jo sempre tinc obert, però la gent a vegades no s’atreveix a entrar a preguntar. Fem difusió i el contacte amb la gent sempre va bé”. El Cristian Sainz també segueix la filosofia de l’Elvira Soriano. No entén la seva feina sense tenir el seu espai sempre obert als veïns que vulguin veure com treballa, veure les seves obres o fer-li qualsevol consulta. “En aquests dies sempre volta més gent, és cert. Hi ajuda. I t’ofereix la possibilitat de trencar una mica amb la soledat de l’estudi. Hi passes moltes hores sol. Jo soc un dels pintors que valora molt l’opinió de la gent, sigui com sigui. I te la diguin com te la diguin”. El Cristian s’ha especialitzat en pintar cels. Fa nou anys que pinta, però no fa servir pinzells, sinó tovalloletes, draps i papers. Tenir el taller obert li dona l’oportunitat de veure la seva obra amb els ulls dels veïns. “Els artistes tenim tendència a no veure la nostra obra perquè hi estem tan immersos que no la veus. La gent ens dona una altra perspectiva”.