El super-8 és un format cinematogràfic que utilitza pel·lícula de 8 mm d’ample i que és una evolució del format doble 8. Les càmeres de super-8, lleugeres i pràctiques, van néixer amb ús domèstic però es van acabar utilitzant per fer pel·lícules i han tornat a estar de moda, tal com explica Luís Macías, de Crater-Lab: “El super-8 és un format que sent amateur implica molt de joc, ja que està dissenyat per a gent que no sap gravar però a la vegada té moltes possibilitats. Potser en l’actualitat tenim una necessitat de treballar amb les mans i de tocar la pel·lícula”.

La càmera de super-8 ha estat la protagonista del taller de cinema que es fa entre aquest divendres i dissabte a la Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall, organitzat pel festival de curtmetratges Bibliocurts. Avui els participants han après la teoria i han sortit a gravar imatges del barri de Sant Gervasi – la Bonanova, que demà revelaran als laboratoris de Crater-Lab.

Els participants del taller són cineastes o amants del cinema, com Elena Molina, que té una càmera de super-8 a casa però no l’ha feta servir mai: “Molta gent té una càmera a casa, ha vist les pel·lícules dels avis i és una cosa molt accessible i que en realitat ningú no s’atreveix a utilitzar”.

Bibliocurts vol potenciar la pràctica

En aquesta tercera edició de Bibliocurts, han volgut potenciar la pràctica amb tallers com aquest: “Volem donar eines als cineastes o als estudiants de cinema de fer una activitat que puguin aprofitar per al seu desenvolupament professional més endavant o projectes que tenen ara mateix”, explica la coorganitzadora Iliana Lucopulu.

El divendres 1 de desembre, el dia de la cloenda i lliurament dels premis Bibliocurts 2017, es projectaran els curts fets amb super-8, que faran retornar al passat molts dels espectadors.