L’Ajuntament ha iniciat els tràmits per comprar el solar situat al número 100 de l’avinguda del Paral·lel, on havia el popular Teatre Talia. L’objectiu és fer-hi habitatges i també un equipament cultural. Les entitats del barri que defensen la recuperació de l’antic teatre, enderrocat fa 30 anys, es mostren satisfetes amb la notícia. 

El terreny de l’antic Teatre Talia, situat al número 100 de l’avinguda del Paral·lel, forma part dels set solars que l’Ajuntament vol comprar a l’Eixample amb la intenció de fer-hi equipaments. Fa 30 anys, des que el teatre va ser enderrocat, que l’espai està buit. Ara, això canviarà perquè el consistori ja ha iniciat els tràmits per comprar els terrenys. La intenció és fer-hi pisos i un equipament de caràcter cultural, cosa que satisfà les entitats que han lluitat per recuperar l’antic teatre“Estem contents si, tal com s’està parlant, hi haurà o bé un teatre o bé un museu a la part de baix. Entenem que també es facin pisos dotacionals “ explica Toni Oller, de l’Associació Talia Olympia.

La compra del solar per part de l’Ajuntament també allunya altres projectes que havien alertat les entitats, com la possibilitat de convertir-ho en una residència d’estudiants.

Problemes de seguretat i neteja

En els últims anys, la degradació del solar ha repercutit a l’entorn, amb problemes de seguretat i de neteja. Per això, l’horitzó que sigui un equipament engresca les entitats i els veïns, encara que el projecte no es faci realitat de forma immediata. Oller alerta que si el propietari del solar no vol vendre i l’adquisició s’ha de fer per la via de l’expropiació, això pot retardar l’operació “almenys quatre anys.”

Hi ha temps, encara, asseguren, per no renunciar al somni de fer-hi un teatre i un museu de les arts escèniques en memòria de l’antic Teatre Talia, molt popular al barri i que anys més tard va dirigir Paco Martínez Soria.