Redissenyar el Parc de l’Espanya Industrial és un projecte ambiciós, però vista la necessitat dels nens del barri d’un nou espai per patinar, dues mares han presentat la seva proposta a l’Ajuntament. Isabel Aris impulsora projecte “Vam dir, hem de trobar una proposta perquè el parc de l’Espanya Industrial que té bàsquet, frontó, pin pon, pràcticament de tot, incorpori el tema de l’skatepark perquè és un esport que ara mateix fan molts nens. Pràcticament la meitat dels nens del cole van amb patinet a classe i després quan surten no tenen on patinar.” El projecte de les famílies inclou, entre d’altres, una nova zona lúdica per a nens majors de sis anys i l’eliminació de l’accés del cargol. La proposta principal, però, és assecar una part del llac per crear-hi una zona de patinatge. Valeria Oyaga impulsora projecte “El lago encontramos que siempre está en pésimas condiciones y por eso proponemos hacer el skatepark aquí dentro, para que tampoco sufran el resto de instalaciones del parque. Sería una instalación nueva que una vez que está hecha la inversión tiene poco mantenimiento.” Marc Rueda patinador “Es patina on es pot ja que no hi ha res molt a prop d’aquí. Sempre que vaig per la vorera la gent es queixa. Llavors tenir alguna cosa per aquí a prop on poder patinar bé.” Des del districte de Sants-Montjuïc afirmen que una intervenció d’aquest tipus és gairebé impossible, perquè el Parc de l’Espanya Industrial és un bé inventariat i protegit per l’Ajuntament.

El Parc de l’Espanya Industrial acull, durant tot l’any, una gran quantitat de gent i activitats molt diverses. Però hi ha alguns usuaris que consideren que hi ha molts espais desaprofitats. És el cas de dues mares que davant la mancança de zones habilitades per patinar al districte han elaborat un projecte de remodelació del parc. “El Parc de l’Espanya Industrial té bàsquet, frontó, ping-pong, pràcticament de tot, podria incorporar també un ‘skate park’ perquè és un esport que ara mateix fan molts nens. Pràcticament la meitat dels nens del col·le van amb patinet a classe i després quan surten no tenen on patinar”, diu una de les mares impulsores del projecte.

“El llac sempre està brut, per això proposem l”skate park'”

La proposta que han presentat les mares inclou: una zona lúdica per a nens a partir de sis anys, anul·lar l’accés del cargol per poder ampliar el pipicà, construir uns lavabos públics i, el més important, crear un “skate park”. Per fer-ho plantegen assecar una part del llac que permeti instal·lar una zona de patinatge i donar més espai a l’escola bressol per fer un pati. “El llac sempre està brut, per això proposem fer l”skate park’ a dins. D’aquesta manera, la resta d’instal·lacions del parc no es modificarien”, explica Valeria Oyaga, una de les impulsores de la iniciativa.

L’Ajuntament explica que el Parc de l’Espanya Industrial és un bé inventariat i que, per tant, una intervenció d’aquestes característiques és gairebé impossible. A més, recorden que al districte ja existeixen zones de patinatge com el  Parc de les Tres Xemeneies, al Poble-sec. Però no en serà l’única, ja que també s’està treballant en la construcció d’un nou espai de patinatge a la plaça del Moviment Obrer, a la Marina.