Cristina Monteys, tècnica del Servei d’Interculturalitat, explica que el nou servei vol posar la perspectiva intercultural a tot allò que passa al districte, donar visibilitat a la diversitat cultural i incorporar les persones a les dinàmiques i activitats del districte. Una de les primeres iniciatives que s’han posat en marxa és el Gym dona, una activitat gratuïta de gimnàstica oberta a totes les dones del barri. Les classes es parteixen en dos torns d’unes 15 persones cadascun i es fan al Centre Esportiu Municipal Trinitat Vella. L’activitat, en la qual col·labora el Pla de barris, ja té una llista d’espera de 20 dones.

Fátima Hassoun, tècnica del Servei d’Interculturalitat, comenta que l’activitat de gimnàstica era una de les principals demandes dels grups de dones del barri. Abans es realitzaven tallers de costura i relaxació, que ara s’han sumat a les activitats que organitza el Servei d’Interculturalitat: “Volem visibilitzar que també tenim veu, tenim necessitats, també tenim inquietuds i moltes vegades són les mateixes que les altres dones”, explica Hassoun.

Recentment també s’han posat en marxa classes d’àrab i urdú per a nens a l’Escola Ramon i Cajal. En col·laboració amb la Sala Jove Trinitat Vella també han començat classes de natació per a adolescents al CEM Trinitat Vella. Entre les pròximes iniciatives en destaquen la posada en marxa d’un projecte per apoderar joves del territori i un programa de formacions amb temes interculturals i d’interseccionalitat.