La plaça de Sant Agustí, al barri del Raval, s’ha omplert aquest dimarts de parades de roses vermelles. Com cada any, en el dia de Santa Rita milers de feligresos s’acosten a l’església de Sant Agustí i porten roses per mostrar gratitud o demanar favors a la santa, patrona dels venedors ambulants i de les coses impossibles.

Parades de venda de roses, estampes o llantions. Aquesta és la imatge que ha ofert durant tot el dia la plaça de Sant Agustí, al Raval. I és que avui, dia de Santa Rita, milers de feligresos i devots s’han desplaçat fins a l’església de Sant Agustí per fer entrega de roses vermelles a la imatge de la santa. La María Díaz explica que “vinc perquè estic molt agraïda perquè fa anys que em va concedir un favor que li vaig demanar i és una promesa que tinc de venir cada any. Mentre pugui, mentre Déu em doni salut, vindré”.

Patrona dels impossibles

El culte a Santa Rita de Càssia va ser introduït a Barcelona pels frares agustins que es van portar les relíquies. La llegenda diu que Rita era una dona del segle XIV que havia estat maltractada pel seu marit, quan va voler entrar en un convent va ser rebutjada per ser casada però va demostrar la seva bondat quan va fer florir un roses al bell mig de l’hivern.

Des de llavors la rosa vermella s’ha convertit en el principal atribut de la santa i per això tots els feligresos en porten per oferir-li com a gratitud o per demanar favors.