Una vintena d’equips participaran aquest dissabte en el torneig de classificació de la RoboCAT. Tots han pogut dissenyar i programar el seu robot com els ha semblat millor: “Els robots poden ser construïts i programats amb qualsevol tipus de programari i els nanos poden utilitzar qualsevol tipus de material per construir els seus enginys”, comenta Guillem Martínez,  membre de l’organització del RoboCAT.

El campionat, a més de promocionar la robòtica, també vol divulgar la cultura catalana. Per això, en el taulell de competició hi ha representats de manera figurativa diversos elements que giren entorn a un eix temàtic. Aquest any l’eix és la comarca de la Garrotxa i en el taulell hi apareixen els arbres de la Fageda d’en Jordà, el pont de Besalú o el volcà de Santa Margarida.

A més de ser la seu de la competició classificatòria de Barcelona, la St. Peter’s School també ha animat els seus alumnes a participar-hi. Joan Rovira, un dels responsables del projecte a l’escola, destaca que a més de treballar competències específiques amb aquest tipus de competicions es fomenta, sobretot, la col·laboració entre l’alumnat. “Hi ha un treball en equip i un treball que ha de fer cadascú i compartir-lo amb els altres, i els alumnes saben que si són una peça que falla, els altres se’n ressentiran”, diu.

Els equips que es classifiquin en el torneig d’aquest dissabte participaran en la gran final que se celebrarà el 5 de maig a Platja d’Aro.