La reurbanització de la plaça d’Hilari Salvadó, al barri de la Barceloneta, busca que aquest espai sigui més utilitzat pels veïns ja que l’antiga distribució dels elements que hi havia no ho possibilitava.

El director de Llicències i Espai Públic de Ciutat Vella, Josep Maria Coll, explica que l’objectiu dels treballs és aconseguir “un espai amable per als veïns de la BarcelonetaComençant per exemple pels jocs infantils que hi ha ubicats, que són a tocar del que és la tanca de l’Escola Mediterrània, tenen una forma que no ajuda que s’utilitzin adequadament”.

Tres espais diferenciats

Els treballs preveuen crear tres espais diferenciats: un espai d’activitat que inclou una zona de jocs infantils delimitada; un espai d’estada amb bancs, parterres amb vegetació i nou arbrat, i un espai diàfan i polivalent a la part central. Aquesta darrera zona, segons Josep Maria Coll, ha estat un dels diferents suggeriments veïnals que s’han incorporat al disseny de la plaça. “Ara és com una espècie de càrrega i descàrrega que dona a la plaça i també al darrere dels edificis que donen a Almirall Cervera o al front marítim, i ara passaran a ser àmbit de la plaça. No vol dir que puntualment no es pugui fer alguna càrrega o descàrrega, però sí que passen a ser urbanitzats com a plaça”.

Mentre durin els treballs  s’anul·larà l’aparcament de bicicletes a la zona. Les obres, amb un pressupost d’uns 600.000 euros, està previst que s’acabin la primavera vinent.