Les entitats que formen Carrers per a Tothom volen lluitar contra la idea que les plataformes úniques solucionen el problema de mobilitat de les persones amb discapacitat. Asseguren és una bona opció per a aquelles persones que utilitzen cadira de rodes, però que augmenta el risc per a les persones que tenen ceguesa, baixa visió o discapacitat intel·lectual. Aquests col·lectius perden les referències que han après de les zones segures per als vianants i les calçades.

En el cas de les persones cegues, el perill ve donat en casos de cruïlles no senyalitzades. Segons Alba Mestres, membre de la plataforma Carrers per a Tothom, “tenim problemes greus d’orientació si no hi ha referències podotàctils que el bastó pugui detectar, i aleshores saber que hi ha una cruïlla i que ens hem d’aturar”. En el seu cas, combina el bastó amb el gos pigall, però afirma que no estan ensinistrats per distingir les zones segures en carrers de plataformes úniques.

La plataforma ha redactat un informe tècnic i ha arribat a la conclusió que les plataformes úniques només tenen sentit, i són útils, en carrers més estrets de vuit metres. Aquesta amplada no permetria tenir voreres aptes per a cadires de rodes. Per això, fa temps que tenen en el punt de mira les plataformes úniques com les del passeig de Gràcia pel seu perill. Des de fa un any s’estan reunint amb l’Ajuntament i els tècnics per donar a conèixer el seu informe tècnic i les seves recomanacions. A hores d’ara ja estan organitzant una manifestació per al dia 18 de març al passeig de Gràcia.