L’Ajuntament ja mou fils per activar la reforma de la rambla del Carmel de cara al mandat següent. Els veïns fa temps que ho reivindiquen però, per l’envergadura de l’obra, s’ha anat posposant. El consistori ha recollit les impressions de diversos agents del territori i ha valorat les possibilitats d’actuació per elaborar un primer projecte que permeti abordar la remodelació d’un dels carrers principals del districte d’Horta-Guinardó.

El preu estimat de la reforma de la rambla del Carmel ronda els 10 milions d’euros i, per això, l’Ajuntament adverteix que hi haurà d’haver consens amb la resta de forces polítiques per tirar-la endavant. Després d’uns primers contactes amb veïns i entitats, la idea inicial del consistori és aconseguir que el cotxe perdi protagonisme i en guanyi l’ús ciutadà.

La importància d’aquesta via fa que el projecte sigui prioritari. Pel que fa a la mobilitat, connecta amb el túnel de la Rovira i en un pla social és el punt neuràlgic on, per exemple, se celebra la festa major del barri. És, a més, un dels espais amb més densitat de població d’Horta-Guinardó. Per això, el districte considera necessari habilitar-lo com a lloc d’estada. Tot i això, l’envergadura tècnica i econòmica de l’obra fa que la inversió no es pugui afrontar fins al proper mandat.