Ja es coneixen com seran els habitatges de protecció oficial que es construiran al passatge de Calafell, al Carmel, en el punt on va caure el terra fa 13 anys a causa de les obres d’ampliació de la Línia 5 de metro. Seran 15 pisos envoltats d’un espai verd. La Generalitat s’encarregarà de construir l’edifici i, l’Ajuntament, d’urbanitzar els entorns segons l’acord que han signat recentment.

Falta encara per definir les dates del projecte, però ja s’ha presentat el bloc de 15 habitatges de protecció oficial que construirà la Generalitat de Catalunya a la coneguda al barri del Carmel com “la plaça de l’esvoranc”. És el punt just on fa 13 anys es va obrir el terra per les obres d’ampliació de la Línia 5 del metro. En aquell moment es va fer una urbanització provisional que, pels veïns, ja fa temps que hauria de ser definitiva. “Serà una urbanització definitiva de la plaça, per donar-li entitat”, explica la regidora d’Horta-Guinardó, Mercedes Vidal.

Els pisos protegits  vindran acompanyats del condicionament dels entorns, qualificats d’espai verd, a càrrec de l’Ajuntament segons un conveni que han signat el consistori i la Generalitat. És en aquest punt que els veïns demanen que no es perdi el parc infantil que hi ha actualment, encara que sigui d’unes dimensions més reduïdes. “La plaça ja m’està bé perquè al Carmel no hi ha gairebé parcs, però demanaria que s’arreglés perquè em sembla una mica perillosa per als nens petits”, diu una veïna. Una altra afegeix que “ja que tenim aquest parc de fa temps, fa pena perdre’l”.

L’actuació servirà per tancar definitivament una etapa i també un conjunt d’inversions que s’han fet per recuperar la zona després de l’esvoranc, xifrades en 80 milions d’euros.