La fira que s’instal·la cada divendres al voltant del Mercat de Felip II podria desaparèixer. L’Ajuntament ha revocat el conveni i la llicència perquè no ha rebut les taxes corresponents als dos últims anys. Els marxants asseguren que estan al corrent dels pagaments amb l’entitat gestora, que, afirmen, ha desaparegut. Per això, han denunciat l’empresa i demanen al consistori una solució per poder mantenir la feina.

El mercat no sedentari de Felip II fa prop de 10 anys que obra cada divendres al matí al barri de la Sagrera. Els més de 25 paradistes estaven sota el paraigua d’una empresa gestora a la qual feien els pagaments mensuals i que pagava a l’Ajuntament les taxes corresponents. Aquest estiu el consistori ha notificat als paradistes l’extinció de la llicència del mercat per l’impagament i que es posarà en marxa un nou concurs. Edgar Montoliu, marxant des dels inicis del mercat, assegura que es van sorprendre quan van rebre el comunicat. “Ens trobem que som víctimes d’una mala gestió que no coneixíem”, destaca Montoliu.

Els paradistes han demanat assessorament jurídic a l’Associació Empresarial de Marxants de Catalunya. El president de l’entitat, Xavier Oriola, assegura que en breu es posaran en contacte amb la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona per poder trobar una solució que no faci perdre els llocs de feina d’aquests paradistes. Demanen mesures que garanteixin la continuïtat del mercat actual i els seus associats. “Fa 10 anys que treballen i consoliden el seu punt de venda i que ara entri algú nou amb les mateixes condicions potser no toca”, assegura Oriola. Per la seva banda, el districte treballa en un nou concurs per posar en marxa una fira similar amb les condicions administratives i de garantia per als paradistes que hi participin. Els marxants esperen reunir-se properament amb l’Ajuntament per arribar a un desenllaç que impliqui mantenir els paradistes actuals.