Feia tres anys que ho perseguien i, al final, ho han aconseguit. L’Associació de Veïns del Clot – Camp de l’Arpa ha organitzat una visita als terrenys municipals que hi ha entre els carrers d’Aragó, de Bilbao i de la Verneda amb l’objectiu de sumar esforços per fer-hi un hort urbà associatiu. Es tracta de tres solars on hi ha projectats un tram del parc lineal i un bloc d’habitatges de protecció oficial. L’objectiu dels representants veïnals és fer-hi l’hort mentre no s’executen aquests projectes.

L’hort urbà associatiu que proposa fer l’Associació de Veïns del Clot – Camp de l’Arpa en uns terrenys municipals ubicats entre els carrers d’Aragó, de Bilbao i de la Verneda naixeria amb caràcter provisional, però podria mantenir-se en el futur. Està previst que el lloc passi a formar part del parc lineal, un projecte que acumula anys de retard però que, segons els representants veïnals, podria coexistir amb l’hort si, finalment, s’executa. Sí que perdrà, però, una part de l’espai quan es construeixin uns habitatges de protecció oficial que s’han de fer en un extrem dels terrenys.

Un grup de veïns han pogut conèixer, aquest divendres, les possibilitats que tenen els solars, que, de fet, en són tres. L’objectiu de l’associació és sumar esforços per tirar endavant un projecte que tot just comença ara i que continuarà en funció de la implicació del veïnat. L’entitat considera que és una opció interessant pels valors que porta associats el fet de conrear la terra d’una forma col·laborativa i també perquè, de moment, no hi ha cap altre hort urbà associatiu al barri. Hi ha un hort projectat a la plaça de les Glòries i un altre que es podria fer a la Torre del Fang, però no tindran una situació tan cèntrica.