L’espai de formació, creació i exhibició teatral Porta4 amplia metres quadrats. La sala, a tocar de la plaça de la Virreina, s’ha quedat petita i amb el nou espai poden ampliar disciplines. Ara, hi ha més possibilitats per als assajos teatrals i els artistes visuals tenen un local on mostrar els seus treballs. El nou espai al carrer del Congost, 36 s’anomena Porta4 Art.

La sala Porta4 ha obert un nou local dedicat a les arts visuals i escèniques. Segons la directora, Verónica Pallini, l’espai del carrer de l’Església els havia quedat petit per a totes les idees creatives que volien desenvolupar, de fet assegura que ja havien fet intents d’incloure les arts visuals, però no havia estat possible: “Al principi Porta4 els vam donar l’espai i ens continuaven demanant, no vam poder fer-ho més llavors i ara aquesta era l’oportunitat per donar-los altra vegada l’espai a artistes emergents i consagrats que no tenen espai”.

Galeria d’art i local d’assaig

El nou espai fusiona les arts visuals i les escèniques, ja que el local fa les funcions de galeria d’art i permet alhora fer assajos teatrals. Tot i això, asseguren que no vol ser una nova galeria, sinó una finestra perquè els artistes puguin mostrar la seva obra. Un dels motius per obrir Porta4 Art és precisament les dificultats que diuen que hi ha per exposar. “De vegades es fan llistes d’espera molt llargues, és difícil poder exposar”, assegura Carlos Aguila, “Charly”, artista plàstic. Aquest pintor d’origen argentí ha inaugurat el nou espai de Porta4 amb una retrospectiva de la seva obra. La pintura abstracta i l’art gràfic figuratiu omplen les parets del local del carrer del Congost. La idea de la nova sala és cada mes presentar una nova proposta que pot ser pictòrica, escultòrica, audiovisual o performance. A més, amb la incorporació del nou local, Porta4 també ha començat un nou projecte, Art i Pensament, en què debatre i reflexionar al voltant d’aquesta temàtica.

La sala gracienca té vuit anys i el projecte en fa 11 que camina. Ara, aquest espai de creació, que vol ser confluència de les arts en què hi hagi experimentació, risc i investigació, continua amb més força i més metres quadrats.