El districte de Sants-Montjuïc ja disposa d'un Pla d'usos pel Triangle de Sants i Hostafrancs. Aquest document prohibeix l'obertura de noves activitats de concurrència pública a la plaça d'Osca, el carrer de Riego i els entorns. Els restauradors de la zona consideren que aquesta mesura ajudarà a disminuir la tensió amb els veïns. Sergi Fernández restaurador "De fet era l'únic punt en què estàvem d'acord restauradors i veïns. Això tard o d'hora havia d'arribar perquè va haver-hi un moment en què van proliferar els locals com bolets i això s'ha acabat. No vol dir que millori la situació però, com a mínim no empitjorarà." A banda de la prohibició en aquesta àrea, el Pla d’usos també afecta els voltants de la Creu Coberta, que es vol potenciar com a eix comercial, i la resta del Triangle. En ambdós casos es limitarà l’obertura de nous establiments mitjançant criteris de trama urbana i distància entre locals. Així es vol evitar que l’augment de noves activitats pugui afectar la convivència veïnal. Lluís Llanas president Associació Comerciants Creu Coberta “El Pla d'usos és una mesura que jo crec que és adequada perquè, possiblement, teníem una quantitat molt gran de restauració i locals de concurrència pública. Però trobo a faltar que sempre que es fa un pla d'usos hauria de venir acompanyat d'un pla d'impuls.” L'Associació de Comerciants de Creu Coberta proposa potenciar l'arribada d'empreses d'artesania, disseny i moda a la zona. Per la seva banda, l'Ajuntament afirma que a partir d'ara continuarà treballant en nous plans de comerç i desenvolupament econòmic.

El Pla d’usos elaborat pel Triangle de Sants i Hostafrancs prohibeix l’obertura de noves activitats de concurrència pública a la plaça d’Osca, el carrer de Riego i els seus entorns. Els restauradors de la zona esperen que aquesta mesura ajudi a disminuir la tensió amb els veïns. “Això tard o d’hora havia d’arribar perquè va haver-hi un moment en què van proliferar els locals com bolets i això s’ha acabat. No vol dir que millori la situació però, com a mínim, no empitjorarà”, afirma Sergi Fernández, propietari del Fo Bar.

Aquest pla pretén donar resposta a la reivindicació de veïns i entitats que reclamaven pacificar l’entorn al voltant de la plaça d’Osca. En aquesta zona s’ha detectat la densitat d’activitats més alta de tot l’àmbit amb xifres per sobre de les necessitats dels seus habitants. D’aquesta manera, no es podran obrir nous locals musicals i de restauració, negocis alimentaris i autoserveis, botigues de plats preparats ni de comerç alimentari amb degustació.

Potenciar Creu Coberta com a eix comercial

A la resta del Triangle de Sants i Hostafrancs, el Pla d’usos també preveu la regulació de noves activitats que puguin afectar la convivència veïnal. En aquest àmbit, però, no es fa prohibint l’obertura de nous locals, sinó mitjançant criteris de trama urbana, amplada dels carrers i distàncies mínimes entre locals. A més, el document també vol potenciar el carrer de la Creu Coberta com a eix comercial. Des de l’Ajuntament afirmen que s’han recollit necessitats de potenciació i promoció del comerç que seran implementades a través d’un futur pla de comerç o desenvolupament econòmic.

L’aprovació definitiva del document s’ha realitzat al Plenari del Consell Municipal amb els vots a favor del govern municipal, PSC, CUP Capgirem i el regidor no adscrit, Gerard Ardanuy; la resta de grups s’han abstingut.