Gairebé tot està a punt per a celebrar un dels esdeveniments de l’any a Horta-Guinardó. És el pessebre vivent de la Torre del Suro, organitzat pel Taller Escola Sant Camil, que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual. Després de rebre el premi Ciutat de Barcelona, al mes de febrer, esperen que l’edició d’enguany sigui encara més multitudinària. Fa més de vint anys que van començar a representar el naixement de Jesús, fent-ho com una activitat interna. Amb el temps, però, s’ha acabat convertint en un espectacle que aplega entre mil i mil cinc-cents espectadors.

Volem demostrar que les persones amb discapacitat intel·lectual, que en són usuàries, són capaces de fer un dels pessebres vivents més multitudinaris de Catalunya. Aquest és l’objectiu del Taller Escola Sant Camil del Guinardó, i ho fan representant el naixement de Jesús, un espectacle que preparen, cada Nadal, des de fa 24 anys. La proposta va néixer com una  activitat interna, però ja fa uns anys que van decidir obrir-la a la ciutat. Consideren que és el regal de Nadal que ofereixen a Barcelona.

Més de 70 usuaris del centre participen en aquesta iniciativa. També ho fan més de 30 professionals i personal de suport. Junts comencen a preparar-ho cap al mes d’octubre. El mes de febrer d’aquest any, van rebre el premi Ciutat de Barcelona en la categoria de cultura popular. Un reconeixement més enllà de la tasca social que fan, ja que hi opten associacions de tot tipus.