Fa quatre anys que el Monestir de Pedralbes acull l’escena del naixement de Jesús creada per l’Associació de Pessebristes de Barcelona. Es tracta d’un pessebre popular, artístic i de complexitat tècnica que, en aquesta ocasió, ha estat inspirat en paisatges i edificis de Lleó, com l’església de Sant Pere Apòstol d’El Burgo Ranero. “Quan vaig veure aquests racons, mentre feia el camí de Santiago, ja em vaig imaginar el pessebre”, explica el vicepresident de l’Associació de Pessebristes de Barcelona, Agustí Térmens.

L’escena que ha estat treballada conjuntament amb el Museu Etnològic i construïda sobre una plataforma de nou metres quadrats disposa d’elements naturals i d’altres de treballats amb guix. Les figures estan fetes de fang i són obra de l’escultor Martí Castells Martí.

Fins al 2 de febrer, dia de la Candelera, els visitants del monestir també trobaran l’escena que il·lustra l’anunciació als pastors, obra de Daniel José Ursueguia. La creació d’aquestes representacions se sumen a la mostra de 24 diorames exposats durant tot l’any, que expliquen el naixement, la infantesa i la maduresa de Jesús.