Quan els comerços del Poble-sec abaixen la persiana, els carrers del barri esdevenen galeries d'art urbà. El Jordi vol deixar constància d'aquestes creacions tan efímeres i, per això, ha creat un blog. Jordi Goñi “He vist que a nivell de Barcelona hi ha moltíssimes i no arribaria a totes. Per tant, m'he centrat només aquí al Poble-sec i el que he fet és un blog i, de mica en mica, les vaig pujant.” Va començar a fer les fotografies el 2010 i ja ha immortalitzat més d'un centenar de persianes. Per aconseguir-ho, la col·laboració dels comerciants és fonamental, ja que de vegades els demana que abaixin la persiana. Jordi Goñi “Quan vas a una botiga o un bar i li dius que vols fotografiar la persiana es posen molt contents perquè, a més, fas una mica de propaganda a la botiga.” La il·lusió del Jordi seria tenir totes les persianes del Poble-sec fotografiades, però és conscient de la dificultat que té pels canvis que hi ha als comerços. Per això, prefereix no posar-se fites i sorprendre's dia a dia amb obres d'art com aquestes, amb personatges del Poble-sec.

‘Les portes decorades del Poble-sec’ aplega més d’un centenar de fotografies de persianes decorades d’establiments del barri. L’autor és el Jordi Goñi, un col·leccionista del Poble-sec que ha volgut deixar constància d’aquestes obres d’art tan efímeres.

El Jordi va començar a fotografiar persianes del Poble-sec l’any 2010. Assegura que s’ha centrat en aquest barri perquè a Barcelona hi ha tantes portes decorades que no donaria l’abast. “No m’he posat una fita, clar que m’agradaria tenir-les totes però és una realitat molt canviant”, afirma Goñi. Ja ha fet més de cent fotografies que penja al seu blog.

Per tirar-lo endavant, el Jordi necessita la col·laboració dels comerciants ja que normalment fa les imatges de dia, quan el comerç està obert, i els ha de demanar que abaixin les persianes. Aquest, però, no és un problema, ja que segons l’autor, per als botiguers és una manera de fer publicitat de l’establiment.