L’associació de veïns celebra la instauració d’una nova línia en una zona on consideren que falta transport públic però creuen que es podria millorar el servei allargant-ne el recorregut.

La futura línia V5 d’autobusos torna a generar controvèrsia. Si fa uns mesos eren els comerciants del carrer de Joan Güell que demanaven que es replantegés el traçat de la línia, ara és el veïnat de Pedralbes que reclama que la línia no acabi al Monestir de Pedralbes i s’allargui fins a l’avinguda de Pearson amb Joan d’Alòs. Segons l’associació de veïns, així es donaria servei a una zona del barri que no té transport públic i on, en canvi, hi ha diversos centres educatius.

La línia V5 és una de les 12 noves línies de la xarxa ortogonal que s’ha de posar en marxa la tardor del 2017 i que oferirà un servei amb un freqüència de pas d’entre cinc i vuit minuts els dies feiners. Els veïns de Pedralbes consideren que és un barri on caldria fomentar l’ús del transport públic i incrementar-ne els serveis i, per això, celebren la instauració d’aquesta nova línia. Tot i això, consideren que el servei milloraria força si s’allargués el recorregut de la línia. Asseguren que ja han traslladat aquesta proposta al districte i que n’estan estudiant la viabilitat amb la Guàrdia Urbana i l’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament.