La Janna Escur i en Nil Oleart són els dos estudiants de la UPC que aquest estiu han viatjat a Ghana per participar com a voluntaris en la instal·lació d’una nova aula d’informàtica. Els dos joves també han ensenyat el professorat a utilitzar els ordinadors i mantenir-los en bones condicions. Però per als voluntaris que hi participen també és un aprenentatge ja que són estudiants de telecomunicacions que han de posar en pràctica els seus coneixements i implementar-los en un cas pràctic.

La iniciativa forma part d’un projecte que ja fa tres anys que estan liderant el Centre de Cooperació per al Desenvolupament de la UPC i l’ONG NASCO. Té l’objectiu de millorar l’accés a l’educació a les zones més rurals de Ghana i evitar així que els joves es vegin forçats a migrar.

Des de fa dos anys aquest projecte té també el suport de la cursa Pedralbes Antena Solidària, un esdeveniment esportiu organitzat per l’Associació de Veïns de Pedralbes i el Col·legi Major de Pedralbes, que destina tots els beneficis que aconsegueixen a aquest projecte.