L’escultora Patricia Cancelo ens fa reflexionar mitjançant escultures geomètriques de ferro, la seva especialitat. En l’exposició “Universos circulares y cuadrados” els quadres volen ser la crítica d’un món que no pot continuar girant, tal com explica Cancelo: Els universos quadrats no poden girar perquè hi ha alguna cosa que no està funcionant i hem d’aportar alguna cosa per poder canviar-ho”.

La figura d’un vaixell sense vela vol representar una nau a la deriva, una crítica a la situació actual del nostre país, que necessita canvis urgentment”. L’artista també reivindica a través de la pintura. En un dels seus quadres representa el bilió i mig de persones al món que no tenen accés a l’electricitat. Cancelo vol visibilitzar el desequilibri, les injustícies i la desigualtat del planeta per tal de començar a millorar-lo.

Patricia Cancelo és una escultora gallega que viu a Barcelona. L’any passat va rebre el primer Premi Sant Jordi d’escultura i el 2016 la menció honorifica als Ciutat de Barcelona.