En quatre mesos, els paradistes del Mercat de l’Abaceria es traslladaran a la carpa provisional del passeig de Sant Joan que ja ha començat a construir-se. Seran un total de 43 establiments a l’interior i 14 parades a l’exterior. Alguns dels comerciants actuals han decidit no anar al nou espai i s’acomiadaran de l’Abaceria a la primavera. És el cas d’Elisabet Ferré, tercera generació a l’equipament, que no continuarà. Explica que la inversió econòmica és molt gran i que, per la seva edat, creu que no la podrà amortitzar. Per això abaixarà la persiana amb “una miqueta d’incertesa, perquè són els meus últims mesos, no continuo i no sé el que passarà”.

No tots els paradistes continuaran al mercat nou

D’altres, però, viuen aquests últims dies al mercat del 1892 amb il·lusió. Jordi Valls és la quarta generació davant el mostrador i ja s’imagina a la nova parada. De l’antiga diu que s’ho endurà tot, malgrat que la nova serà més petita. El que no podrà traslladar són les cambres frigorífiques, ja que són d’obra i a la carpa no hi haurà espai. Però la resta d’elements viatjaran al passeig de Sant Joan, com els llums: “El que està penjat aquí són unes làmpades que vaig posar jo a més a més, perquè quedés més original, intentaré emportar-m’ho, com les bàscules i la serra”, explica.

Per Inma del Cerro, el trasllat és una situació molt esperada. De fet, va muntar el forn fa quatre anys esperant la reforma del mercat. Ara, espera que amb el trasllat com a mínim millorin les condicions de treball, perquè “aquí anem com si anéssim a la neu. Aquí fa molt fred, passa molt aire, està tot el sostre trencat i no és acollidor, i suposo que allà estarem molt bé”.

La clientela també espera el nou mercat, ja que ara amb la meitat de parades tancades, el fred, el vent o l’estat de les instal·lacions no és agradable fer la compra. De moment, en quatre mesos ja s’estarà més a prop del nou Mercat de l’Abaceria.