Aquest dimarts començaran 12 mesos d’obres a l’avinguda del Príncep d’Astúries acompanyades del tall de trànsit dels carrils de pujada. Les línies de bus D40 i 27 ja no hi passen i es desvien per la rambla de Prat i arriben a plaça de Lesseps pel carrer Gran de Gràcia.

La reforma donarà prioritat als vianants, amb la reducció de carrils de circulació, que passaran de quatre a tres (dos de baixada i un de pujada); l’ampliació de les voreres fins a 4,5 m, i l’augment dels passos de vianants. D’aquesta manera es reduirà el trànsit i també la contaminació, una de les queixes principals dels veïns. També s’hi instal·laran mobiliari urbà i arbrat i se’n renovarà l’enllumenat.

Impulsar el comerç

Les obres també volen revitalitzar el comerç de l’avinguda, on actualment hi ha una trentena de locals buits. “Tenint tant a prop el centre comercial de Gran de Gràcia, volem que la gent vingui i les botigues revifin una mica, que ho estan desitjant”, explica la veïna Montserrat Aiguaviva, integrant de la Plataforma Veïnal Avinguda del Príncep d’Astúries.

Sis anys de reivindicació 

La millora d’aquesta via és una petició històrica que fa sis anys la Plataforma Veïnal Ainguda del Príncep d’Astúries va posar sobre la taula a l’Ajuntament: “És una obra de sentit comú, que traurà molta contaminació acústica i atmosfèrica, un carrer renovat on feia 60 anys que no s’havia fet res”, explica Maria Carme Bou, impulsora de la plataforma. Els treballs tenen un pressupost de 4,9 mesos i es faran en quatre fases de tres mesos.