Fa sis anys que la crisi va aturar les obres de construcció de l'Orfeó de Sants. Des d'aleshores el veïnat de la zona conviu amb aquest edifici a mig construir que fins i tot va arribar a estar ocupat. Però aquesta imatge aviat passarà a la història. El districte ha anunciat que l'espai acollirà la nova escola municipal de música, una notícia que ha estat molt ben rebuda pels veïns. Francisco Méndez veí “Ya iba siendo hora que aquí todo dura y dura y dura.” Cristóbal Hita veí “Esto a efectos del barrio es un esqueleto que tenemos aquí mucho tiempo y ya toca. Pero sí, es importante y, además, esto creo que incluso dará categoría al barrio.” Estefania Gómez veïna “Es una my buena noticia para nosotros. Está bien que por fin se puedan emplear presupuestos para algo bueno.” El poc trànsit de gent també ha afectat la caixa dels comerços, fins al punt que alguns s'han plantejat marxar de la zona. Amb el nou equipament esperen que això canviï. Carmen Álvarez Herbolari Pau i Bé “En principio dará vida a la zona y, además, creo que es necesario porque creo que es bueno que la gente tenga formación musical.” Per veure els canvis, però, caldrà esperar fins al 2021. Serà aleshores quan l'edifici acollirà més de 500 alumnes i aproximadament 40 treballadors. A més, des de l'Orfeó de Sants han anunciat que s'acordarà un conveni amb el districte per poder fer ús de les instal·lacions municipals.

El barri de Sants fa sis anys que conviu amb l’estructura abandonada del que havia de ser la nova seu de l’Orfeó de Sants. Les dificultats econòmiques de l’entitat el 2012 van paralitzar la construcció i l’Ajuntament va adquirir l’edifici. Aquests anys d’inactivitat i la deixadesa de les obres han provocat que la imatge d’aquesta zona del barri s’hagi degradat. Ara, veïns i comerciants confien que es recuperi.

La poca afluència de gent ha afectat els comerços, fins al punt que alguns botiguers s’han plantejat abaixar la persiana. Amb la notícia de la represa de les obres per fer una nova escola de música esperen que la situació canviï.

El veïnat també es mostra molt satisfet. Asseguren que “per al barri és un esquelet que és aquí des de fa molt temps i que ja toca reprendre les obres”. Els treballs estan aturats des de l’abril del 2012 però l’estructura de l’edifici estava feta. Això va afavorir que una vintena de persones l’ocupessin durant més d’un any. El 2014 l’Ajuntament va adquirir l’immoble i va prendre mesures per dificultar-ne l’entrada.

El nou centre d’educació musical disposarà d’una superfície de més de 2.700 metres quadrats amb quatre plantes i s’esperà que aculli més de 500 alumnes i una plantilla d’entre 30 i 40 persones. A més, l’Orfeó de Sants ha anunciat que s’acordarà un conveni per poder fer ús de la planta baixa de l’edifici.