Les Corts Comerç 08028 acaba de néixer i els membres de la junta encara visiten un per un els comerciants del barri de la Maternitat i Sant Ramon perquè s'hi associïn. De moment, ja en són 63. Sònia Serret, membre junta Les Corts Comerç 08028 “És un barri que està partit per la meitat per tot el que és el camp de Barça i això fa que els veïns no es desplacin i que no facin tot el barri que haurien de fer, perquè estem a cinc minuts. Hi ha frontera camp del Barça.” Antonio Clemente, membre junta Les Corts Comerç 08028 “Jo de vegades m'hi he trobat en el meu propi comerç, de gent, que entra a la botiga i diu... ah, no sabia que estàveu aquí. I això, gent del propi barri.” Una de les primeres en associar-se ha estat la Montserrat. Reconeix que anteriorment hi havia hagut altres associacions a la zona que no havien funcionat i espera que ara s'hi impliqui tothom. Montserrat de las Heras, comerciant “Que seamos más conscientes, que hagamos más descuentos a la gente y atraigamos a la gente del barrio, que no se tengan que ir fuera del barrio a comprar.” La creació de l'assocació ha estat guiada pel districte i un altre dels objectius és donar a conèixer el valor afegit dels comerços de proximitat. Montserrat Llaràs, comerciant “Jo m'hi fico, visc el negoci i m'hi fico. Em comprometo amb el que dono, amb el que faig. L'associació és la unió de comerciants que viuen el negoci d'un altra manera.” Mentre aconsegueixen nous socis, ja s'han posat a treballar en les campanyes de festa major i Nadal.

La idea de crear un nova associació de comerciants a la zona va sorgir ara fa dos anys. Des de llavors s’han dut a terme diverses iniciatives per dinamitzar el comerç del barri, com ara fulletons informatius, que han estat l’embrió de Les Corts Comerç 08028. Des de la seva creació, s’han associat 63 comerciants però l’objectiu és implicar-ne molts més. De fet, ara, els membres de la junta encara estan visitant un a un els comerços de la zona perquè s’hi afegeixin.

Comercialment, el barri de la Maternitat i Sant Ramon és molt divers i hi predominen les petites botigues de barri. El problema principal és que es troben repartides en una extensió de territori molt gran on, a més, hi ha les instal·lacions del camp del Barça.  Amb la nova associació es pretén que els veïns coneguin els comerços que tenen a prop i no es desplacin a comprar a les grans superfícies.

Les Corts Comerç 08028 compta amb el suport del districte de les Corts, que n’ha estat liderant la creació i posada en marxa. De fet, a la zona, hi havia hagut associacions de comerciants en altres moments, però totes havien perdut pistonada. Ara volen tothom s’hi impliqui i els comerciants vegin com de positiu és per al seu negoci estar associat.