A la mitgera del número 424 del carrer de Lepant, al Baix Guinardó, hi ha el mural més gran de Barcelona, a càrrec de l’artista badaloní Sergio Paredes ‘Sixe’. El va fer fa dos anys en el marc del festival Open Walls, que organitza l’associació Difusor amb voluntat d’impulsar l’art urbà a la ciutat. Ara han aparegut unes pintades a la part inferior de l’obra i sembla que no es repararà.

El mural es tracta, de fet, d’una peça efímera que desapareixerà d’aquí pocs anys, quan s’executi un pla urbanístic que preveu edificar-hi al costat. L’obra és d’un dels artistes urbans més reconeguts del país, el badaloní Sergio Paredes ‘Sixe’, que té pintures per ciutats d’arreu del món. Per això, l’entitat impulsora de la iniciativa, Difusor, organitzadora de l’Open Walls Conference, demana a l’Ajuntament que ha partir d’ara se cedeixin espais consolidats que no estiguin subjectes a cap reorganització urbanística, com en el cas de la paret del número 424 del carrer de Lepant.

Un grup de veïns volen preservar el mural de ‘Sixe’ Paredes. Diuen que el nou edifici comportarà la pèrdua del parc que tenen al costat i que disminuirà la llum que ara tenen els habitatges dels pisos inferiors. Han emprès accions legals i asseguren “que aniran fins on calgui per tal d’aconseguir aturar el pla urbanístic”.