Les Festes de Nadal són a tocar i sovint ens preguntem quines són les joguines més adequades per regalar als més menuts. La Mostra de joguines del Fort Pienc, al barri de l’Eixample,  intenta donar resposta a aquesta inquietud i presenta una gran quantitat de propostes de jocs responsables, educatius i sovint molt divertits. La directora del centre cívic, Andrea Balaguer assegura que els jocs inclosos a l’exposició no es corresponen amb les típiques joguines que els nens acostumen a demanar a la carta dels Reis. “Són propostes diferents, originals, pensades per jugar-hi i, per tant, tenen poques possibilitats de quedar aparcades en un racó, com acostuma a passar amb la resta de joguines tradicionals”, assegura.

L’espai es divideix en dues zones en les quals es poden trobar jocs i joguines per a totes les edats. Propostes sensitives i físiques per als més petits i alternatives tecnològiques o jocs de taula per copsar l’atenció dels nois i noies de fins a dotze anys.

A més a més, enguany l’exposició obre una finestra als jocs asiàtics, com el mahjong, un dels més antics i populars del món que pertany a la família del dòmino. La majoria dels xinesos, consideren que aquests tipus de jocs són adequats per estimular la ment. Així ho assegura la presidenta de l’associació cultural d’artistes Huaxing, “per jugar-hi i poder guanyar, has de pensar en una estratègia cosa que va molt bé per activar la ment.”

La mostra també recull jocs procedents del Pakistan o de l’Índia com, per exemple, un tauler que va ser l’antecessor del mític joc del parxís.