Al centre d’oració del carrer del Japó, a la Prosperitat, li queda un tràmit per aconseguir el permís per inaugurar-se. Els responsables de l’espai n’ultimen els detalls tècnics i també miren d’esvair els recels de la part del veïnat que no vol la mesquita. Esperen poder obrir al febrer i que, un cop en funcionament, el centre sigui un punt de convivència. Tenen intenció de reunir-se periòdicament amb els veïns per revisar i solucionar, si cal, possibles molèsties.

La Comunitat Islàmica de Nou Barris aposta pel diàleg i la mediació. Fa 15 dies van trobar noves pintades a la persiana del centre, però creuen que amb l’obertura cauran els darrers recels dels veïns del carrer del Japó contraris a la mesquita. “Aquí patim pintades, patim cops a les persianes, patim insults… Però crec que ens recuperarem a poc a poc quan els veïns vegin el que tenim aquí, el que fem, i agafaran confiança de mica en mica”, explica confiat Abdel Elblout, vicepresident de la Comunitat Islàmica de Nou Barris.

Visites i reunions amb els veïns

El centre d’oració encara no s’ha inaugurat però ja ha suscitat tant oposició com suport. Hi ha veïns i entitats que han entrat dins l’espai per conèixer-lo, resoldre dubtes i apropar-se a la cultura i tradicions musulmanes. L’Ajuntament també ha mediat amb els veïns del carrer. I des de la comunitat islàmica s’ofereixen a fer trobades periòdiques amb el veïnat. “En aquestes reunions, que podran ser cada 15 o 20 dies, preguntarem si hi ha molèsties pel centre, i si n’hi ha, les solucionarem. Volem estar en contacte amb els veïns, perquè volem que el centre sigui un exemple de convivència al barri”, afegeix Elblout.