La inauguració oficial l’han ajornada, de moment, fins a finals d’abril

, perquè confien a guanyar-se, mentrestant, la confiança dels veïns que encara rebutgen la mesquita. Ho volen fer demostrant que no provoquen molèsties ni suposen cap perill.

Expliquen que com a bona voluntat només fan quatre pregàries entre les 13.30 i les 20 h. “Hem tret l’oració del matí perquè no volem molestar els veïns perquè les persianes encara fan una mica de soroll i és a les set del matí – explica Abdel Elblout, vicepresident de la Comunitat Islàmica Nou Barris-. Hem ajornat aquesta oració fins que canviem les persianes. I després començarem amb les activitats quan ja tot sigui normal i estigui bé”.

Les oracions han començat de forma progressiva, amb pocs fidels entre setmana i amb 75 fidels el primer divendres d’oració. “Vam controlar amb un comptador quantes persones entraven -afegeix Elblout-. Tenim aforament per a 90 persones. Si en vinguessin més, faríem dos grups per no superar l’aforament”.

Mentrestant, els veïns contraris a l’oratori han canviat les cassolades per vetllades amb espelmes per evitar les multes per odi i xenofòbia, ara que el centre ja ha començat l’activitat. Patrulles de la Guàrdia Urbana o els Mossos d’Esquadra vigilen per evitar conflictes durant les pregàries. Però la comunitat islàmica confia que els veïns comprovin que no suposen cap perill ni molèstia, s’assoleixi la normalitat i puguin començar altres activitats, com cursos infantils i d’àrab.

Cursets sobre islamofòbia

Des que la comunitat islàmica va iniciar les obres de l’oratori han tingut una xarxa veïnal i d’entitats de suport. Aquests dies 9 Barris Acull ha organitzat un curset sobre l’islam i la islamofòbia, que vol ser un argumentari per combatre dubtes i estereotips, alhora que ajuda a conèixer més aspectes sobre aquesta cultura i religió.