Antònia Felis va entrar a treballar a la Merceria Santa Ana als 14 anys i encara hi continua. Aquí va conèixer el seu marit, el fill del propietari de l’establiment, un comerç que va obrir portes el 1935 al barri Gòtic. Explica que va ser el seu sogre qui va decidir obrir la merceria. “Encara no havia acabat la guerra. Ell treballava a l’Orquídea, que era una botiga del mateix estil, d’aprenent, i aquesta era de Santa Ana, la del Portal de l’Àngel, i se la va quedar ell, i la va engegar”.

Al Gòtic des del 1935

En aquesta botiga, segons assegura l’Antònia, es poden trobar tots els articles d’una merceria. El negoci no ha canviat des dels inicis però sí ho ha fet l’emplaçament. Fa dos anys es van traslladar del Portal de l’Àngel al carrer de les Moles, 22, un canvi que segons la propietària actual va ser propiciat pel fet que “l’altre lloc està ple de Zaras, tot de modern, turistes, no tenia sentit”. Continua dient que la botiga anterior era “molt antiga i molt grossa i s’hi havien de fer moltes obres”, i per això van decidir que ja que “teníem aquest local, que era el nostre magatzem, podríem fer la Santa Ana nova al carrer de les Moles”.

Al capdavant de la Merceria Santa Ana ha estat sempre la mateixa família, quatre generacions que s’han dedicat al negoci dels fils i les agulles. La dedicació i la implicació amb el barri Gòtic els han fet mereixedors d’un dels guardons Rosa de Plata 2018, que atorga l’entitat Barna Centre.