La inseguretat a la zona propera a la Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova es va disparar amb l’inici de les obres del casal de barri. Les tanques de l’obra van crear un passadís a les fosques que, juntament amb els turonets de la zona verda, constituïa un amagatall perfecte per assaltar els pisos, sobretot les plantes baixes. Les reixes de les finestres no van ser suficients per combatre els robatoris.

Després de les protestes veïnals, l’Ajuntament ha instal·lat lluminàries a la zona, a les tanques que marquen el recinte de l’obra. D’aquesta manera la seguretat ha millorat. “Han instal·lat lluminàries i ara no és tan fosc a la nit –afirma Esther Llaneza, veïna de la zona i membre de la Taula Oberta, la plataforma d’entitats del barri–. També ens han promès des de l’Ajuntament que ens col·locaran reixes als pisos de la primera i segona plantes dels veïns que ho sol·licitin.”

El clima d’intranquil·litat també ha millorat per un augment de la vigilància, que ha vingut provocada, a més, per la coordinació veïnal. “Tenim un grup de WhatsApp i quan algun veí veu alguna cosa estranya, o algun sospitós, ens avisem i aleshores truquem tots –explica Esther Llaneza–. D’aquesta manera els Mossos d’Esquadra reben 30 o 40 trucades en 15 minuts, i són denúncies que visibilitzen la situació.”

Tot i això, encara queden aspectes per treballar. Els preocupa l’actuació impune al barri de grups organitzats que es dediquen a ocupar pisos per llogar-los o que venen drogues. També estan parlant amb l’Ajuntament perquè suprimeixin els turons de gespa i arbustos que amaguen els edificis.