Els alumnes han rebut una iniciació teòrica en la qual han pogut mostrar els seus coneixements sobre les verdures, fruites i hortalisses que creixen en aquest hort. Posteriorment, en la part pràctica, han plantat tomaqueres i raves, han identificat diferents plantes i han descobert alguns secrets de treballar la terra.

Aquesta activitat és una eina d’integració i participació en la vida comunitària per a persones amb problemes de salut mental i ha estat organitzada pel Casal de Gent Gran de Sants, la Fundació la Caixa i el Servei de Rehabilitació Comunitària de Numància Salut Mental (Parc Sanitari Sant Joan de Déu). La Guadalupe, usuària del Servei de Rehabilitació Comunitària, assegura que també li ha servit per poder eliminar algunes idees preconcebudes que tenia sobre els nens: “Tenia la idea que ells eren molt entremaliats i realment són uns nens molt obedients. També és una idea preconcebuda que potser la gent té de nosaltres, dels malalts de salut mental. Realment quan ho veus i ho toques de primera mà saps realment com de gratificant i agradable pot ser.”

El projecte  acaba de rebre una subvenció per part de la regidoria de Paisatge Urbà de l’Ajuntament de Barcelona. La iniciativa ha estat valorada per l’organització molt positivament i en un futur esperen obrir les portes de l’hort a molts més infants.