L'Ahmed té sordceguesa, una discapacitat funcional molt aïllant. Els únics sentits que té per comunicar-se són el tacte i l'olfacte. Però això no li ha impedit plantar tota la menta d'aquest hort urbà. Un espai que és de l'Associació Catalana pro Persones amb Sordceguesa i, tot i que, només fa unes setmanes que funciona, ja comença a tenir beneficis per als usuaris. Núria Bustamante coordinadora Hort d'en Queni “Els hi anem ampliant tot el que és el seu vocabulari, el seu creixement i tot això aporta un benefici molt important a les persones amb sordceguesa. Se senten útils i capaces, que aquest és el nostre objectiu.” Aquest solar forma part del pla Buits i inclou un vuitantena de taules destinades al conreu d'hortalisses i plantes aromàtiques. Agustí Vilar usuari APSOCECAT “Aquestes taules són molt orientatives i molt posicionals. Un sordceg pot anar sol perfectament per aquí, per totes les taules i en base a la seva memòria perfectament opot fer moltíssima feina” Però l'Hort d'en Queni és molt més que un solar d'estimulació sensorial. També és un espai obert al barri on els veïns poden treballar la terra i conèixer de primera mà com és el dia a dia sense sentits fonamentals com la visió i l'audició.

La sordceguesa afecta la visió i la capacitat auditiva de les persones. Es tracta d’una malaltia que en molts casos pot resultar molt aïllant, ja que una part dels afectats només es poden comunicar a través del tacte i l’olfacte. Per estimular sensorialment els usuaris, l’Associació Catalana pro Persones amb Sordceguesa ha creat L’Hort d’en Queni.

El solar té 600 metres quadrats i disposa de més d’una vuitantena de taules amb plantes aromàtiques i hortalisses, amb les quals, els qui pateixen la malaltia de naixement poden entendre el procés de creixement dels vegetals i els qui l’han adquirit poden gaudir de les sensacions aromàtiques que els produeixen les plantes. Però això no és tot: aquests cultius també serveixen perquè els usuaris d’APSOCECAT ampliïn el seu vocabulari en llengua de signes.

L’Hort d’en Queni no és un espai exclusiu dels membres d’APSOCECAT, també és un lloc obert al barri. El veïnat pot participar en la cura dels vegetals, així com també en les activitats programades per l’associació per conèixer de primera mà com és el dia a dia d’una persona privada de sentits com la vista o l’oïda.