L’hort de la Font Trobada ja dona fruits gràcies a la iniciativa comunitària i d’autogestió impulsada pel veïnat. L’espai ha tingut molt bona acollida. Més de 150 persones conreen actualment aquest espai i ja hi ha llista d’espera per obtenir parcel·la. Josep Pérez president Associació Font Trobada “Actualment hi ha cinquanta persones en llista d’espera. La gent que no treballa la parcel·la durant tres mesos l’ha de deixar, o per voluntat pròpia. I llavors passa al següent de la llista d’espera.” L’objectiu dels usuaris és aprofitar els recursos naturals que els ofereix la muntanya utilitzant el sistema de cultiu de parades en crestall. Carol Fraile usuària “És un sistema molt orientat a l’aprofitament màxim dels recursos hídrics i del terreny. Per això tenim parcel·les aquí que sent tan petites ja tenen una producció important.” Ara, l’hort de la Font Trobada planifica la creació d’un sistema de reg i l’elaboració de compost per donar servei a les més de 140 parcel·les individuals i col·lectives.

Fa dos anys que els veïns del Poble-sec van entregar més de 2.500 signatures al districte per recuperar l’Hort de la Font Trobada. Durant aquest temps, el projecte ha estat definit conjuntament amb el districte de Sants-Montjuïc. Finalment, aquest espai verd ha tornat a donar fruits gràcies al treball dels veïns i de l’Administració, que ha invertit gairebé 60.000 euros a habilitar el terreny, que disposa de 120 parcel·les individuals i 15 col·lectives. El reglament intern de l’Hort de la Font Trobada estipula una distribució de les parcel·les que n’inclou algunes de més grans destinades a espais familiars, escoles o associacions culturals, entre d’altres.

L’hort, que ha tingut molt bona acollida, ja té una llista d’espera. El president de l’Associació Hort de la Font Trobada, Josep Pérez, explica que al cap de poc d’obrir les inscripcions ja es van omplir i que “actualment hi ha 50 persones en llista d’espera. La gent que no treballa la parcel·la durant tres mesos l’ha de deixar. Llavors passa al següent de la llista”. Per obtenir una parcel·la els veïns s’han d’adreçar a l’Ateneu la Base.

Cal destacar que un dels objectius dels usuaris és aprofitar els recursos naturals que ofereix la muntanya de Montjuïc. Per aquest motiu utilitzen el sistema de cultiu de parades en crestada.”És un sistema molt orientat a l’aprofitament màxim dels recursos hídrics i del terreny. Per això tenim parcel·les que sent tan petites ja tenen una producció important, explica la usuària Carol Fraile. A més, també estan treballant en la creació d’un sistema de reg i estan planificant poder elaborar el seu propi compost per donar servei a l’hort.