Un centenar de persones han celebrat el Dia Internacional de la Gent Gran, una jornada en què s’han potenciat les claus per a un envelliment actiu. Han treballat l’estat físic, el mental i, sobretot, l’emocional. Davant la bona acollida, els organitzadors, l’Ajuntament i el grup Mèmora, ja pensen a repetir-ho l’any vinent.

L’1 d’octubre se celebra el Dia Internacional de la Gent Gran i el districte de Nou Barris ha decidit dedicar-li una jornada per reflexionar i motivar els veïns a portar una vida saludable i activa. “Ens vam trobar els tècnics del districte i els treballadors socials de l’Espai de Suport del grup Mèmora i ens vam adonar que no es feia res al voltant d’aquesta data, i vam decidir organitzar tallers i una conferència sobre com afrontar l’envelliment”, explica Isabel Carbonell, treballadora social de l’Espai de Suport del grup Mèmora.

L’eix central de la matinal ha estat la motivació perquè la gent gran participi en l’oferta d’activitats dels barris. “No tothom ha de fer macramé o cosir, o cuina, cadascú ha d’escollir què és el que vol, si vol estar un matí a la biblioteca llegint, o anar al casal… –afirma Núria Gaig, consellera de Gent Gran del districte Nou Barris-. La gent gran ha de ser activa, però activa en el que vulguin”.

“Hem après a canviar el xip”

Els protagonistes de la jornada s’han relaxat amb exercicis i musicoteràpia, han exercitat el cervell, han après receptes de cuina saludable i els secrets de les herbes remeieres, i sobretot s’han divertit amb la risoteràpia. Han estat 120 veïns de Nou Barris, majoritàriament dones i usuaris dels equipaments del districte o membres d’alguna entitat. El resultat de l’experiència ha estat molt positiu. “M’ha agradat tot, tot, tot, sobretot la classe de risoteràpia. Ens ho hem passat molt bé i vinc sense penes i sense res, la mar de bé”, assegura Roser Martínez. Una altra participant, Amparo Argente, n’ha sortit amb la lliçó ben apresa: “El que hem après és a canviar de xip, si estàs trista, pensar en altres coses per estar contenta, per animar-te”. I n’hi havia qui ja pensava a repetir, com Luisa Ruiz: “M’ho passo bé, em va bé, vull tornar-hi, i ara m’haig d’assabentar de quan torna a començar”.