La demanda de posar més bancs i cadires a l’espai públic la van fer els veïns de més edat, que volen un entorn urbà que els tingui en compte. “Cada vegada hi ha menys botigues de les d’abans”, diu Àngela Ramiro, de l’Esquerra de l’Eixample, “o sigui que han de fer un recorregut una mica llarg” i, per tant, col·locar bancs al carrer “seria molt interessant per a la gent gran, que necessita suport.”

El projecte estudiarà els itineraris dels veïns

Per això, s’han iniciat les sessions participatives per conèixer quants bancs i cadires farien falta i on col·locar-los.  Aquesta setmana, s’ha fet una trobada al Centre Cívic Urgell. L’arquitecta Marta Fonseca, membre del Col·lectiu Punt 6 que lidera el projecte, diu que l’estudi fa una mirada oberta més enllà de l’àmbit del treball. “Tot allò que comporta la vida pròpia però també la vida política i comunitària, perquè destinem uns temps a relacionar-nos, i tot això es pot posar en la definició de la col·locació dels bancs”, diu Fonseca.

Les sessions continuaran en tandes a tots els barris, els veïns podran explicar i marcar en un mapa els seus itineraris i els equipaments que més freqüenten. Al novembre es tancaran les sessions i es decidirà si s’han de posar més bancs al carrer i en quins punts s’han d’instal·lar.