Canet 22 Pintors ha trobat un nou espai on seguir pintant. A partir d’ara, ho faran al carrer del Pare Miquel de Sarrià, un espai que compartiran amb la Taula de Guix. Després d’un any de lluita jurídica, al juny van haver d’abandonar el local del carrer de Canet, un espai que el consistori ha destinat al grup d’entitats culturals La Sarrianenca.

L’Associació Canet 22 Pintors ha trobat local: s’ha instal·lat al carrer del Pare Miquel de Sarrià, 10, on comparteix espai amb un altre grup d’artistes. “Estem contents que hem trobat un nou lloc després que l’Ajuntament ens va treure de Canet, 22, ara tenim un nou lloc amb la Taula de Guix”, explica Ute Rebholz, de Canet 22 Pintors.

Des del col·lectiu Taula de Guix, Pilar Cárceles considera que “és una manera de rendibilitzar l’espai i estar junts, és coherent i agradable per a tots”. Quan acabi el trasllat, el nou local s’inaugurarà el 26 d’octubre a les 19 h i tots els veïns hi estan convidats.

Canet 22 Pintors, que feia 20 anys que llogaven el local del carrer de Canet, 22, es van veure obligats a marxar-ne a finals de juny després d’un any en lluita jurídica amb l’Ajuntament. El consistori no els va renovar el contracte de lloguer i el gener passat va donar les claus de l’espai de forma simbòlica a La Sarrianenca, grup que aplega cinc entitats culturals del barri.

La Sarrianenca, en espera

Nou mesos després que l’Ajuntament donés la benvinguda al local a La Sarrianenca, encara no s’hi han pogut instal·lar, tot i que es preveu que ho facin properament. Aquesta associació està formada per la Comissió de Festes del Roser, els Diables Infantils, Drac de Sarrià, les Diablesses i Diables de Sarrià i la Colla Gegantera. Totes fa vuit anys que demanen un local al barri, tot i que consideren que aquest espai del carrer de Canet és petit per a les seves necessitats. Diuen que els cal guardar material de gran envergadura, com per exemple, els gegants.

Els últims artistes del carrer de Canet

Canet 22 Pintors són els últims artistes a marxar del carrer de Canet. Aquesta via deixa de tenir l’essència artística que tenia fa uns anys, on les casetes les ocupaven diversos artistes del barri com ara floristes, teixidors o artesans del paper.