Els veïns es queixen que el barri no disposa d’equipaments esportius i creuen que la zona de les feixes és idònia per les dimensions. Actualment hi ha una gran esplanada, horts urbans i una feixa agrícola, però el pla és convertir l’espai degradat en una zona d’esbarjo i d’entrada a Collserola.

“Volem dignificar tot aquest tros de Collserola, i amb les feixes no n’hi ha prou. Volem un poliesportiu”, explica Ramon Casas, de la Taula Oberta de la Trinitat Nova, la plataforma que recull totes les entitats del barri. Afirmen que és el lloc ideal perquè la zona està catalogada.

“Reclamem des de fa molt de temps una zona esportiva”, afegeix Josep Aguilar, també de la Taula Oberta de la Trinitat Nova. Antigament hi havia un camp de futbol que va desaparèixer amb les obres del metro. Però els veïns recorden que hi va haver un compromís per part de l’Ajuntament amb la idea de construir un poliesportiu, una demanda que continua vigent, ja que al barri no hi ha cap espai perquè  els joves puguin fer esport quan acaben l’escola.

La proposta inicial de l’Ajuntament era instal·lar elements esportius a l’aire lliure, però pels veïns no n’hi ha prou. “No volem una pista a l’aire lliure perquè quan plou no es pot fer servir, a l’hivern fa fred i a l’estiu, massa calor. Volem un poliesportiu cobert”, assegura Josep Aguilar.

La realitat, però, és que el pressupost del Pla de barris no pot afrontar el cost d’un poliesportiu. “Tampoc no creiem que sigui l’espai més adequat pels problemes d’accessibilitat per a la gent gran”, reconeix Carlos Izquierdo, conseller tècnic de Nou Barris, qui assegura que estan buscant un espai més estratègic dins el barri, que pugui donar resposta a altres demandes com la petició històrica de la piscina a la Prosperitat.

Aquest espai podria ser el solar de la via Favència amb el carrer d’Aiguablava, on es construiran promocions d’habitatge protegit. Els veïns de la Trinitat Nova acceptarien aquesta proposta, però sense renunciar a la pista poliesportiva a les feixes. “Ens sembla molt bé la piscina allà on diuen. Tampoc no és tan lluny i pot donar ús a la Trinitat Nova, la Prosperitat i les Roquetes”, afirma Ramon Casas. Però de moment, tot són projectes sense pressupost que cal negociar amb l’Institut Barcelona Esports.