María Iglesias en va ser la fundadora, i l’establiment es va conèixer sempre com la bodega de la senyora María. Des dels inicis va ser l’epicentre de la vida veïnal i artística del barri, com recorda la seva filla, Carme Castells. “Va començar a fer-se un grup de pintors de renom. Hi havia el Garcia Estragués, l’Alcoy, l’Hernández Pijoan, i s’hi feien exposicions, i fins i tot van arribar a pintar les parets de la bodega.”

La Carme va néixer a l’altell de la bodega i va passar tota la vida darrere el taulell, primer amb la seva mare, i després amb el seu marit quan la senyora María es va jubilar. Hi va ser al capdavant fins al 2005. Aleshores la va traspassar a Judith Giménez, veïna del barri de tota la vida i que de petita ja anava a la bodega i n’estava enamorada.

Quan la Judith va saber que es traspassava es va posar en contacte amb la Carme. Tot i que l’establiment tenia molts pretendents, la van escollir a ella perquè era del barri. I assegura que s’ha encarregat de mantenir l’essència de la bodega, “la decoració, les botes, les taules, fins i tot el menjar que donava la Carme. Els primers temps la Carme venia aquí, li vaig demanar que si us plau no desaparegués,  que vingués una temporada amb mi per ajudar-me a oferir el mateix”.

Actualment la carta de la Bodega la Palma manté la cuina casolana tradicional  i el producte fresc, de proximitat i de primera qualitat, amb vins de la terra. El menú varia cada temporada però hi ha propostes fixes que han esdevingut clàssics, com les croquetes de calamar, la botifarra negra amb compota de poma o l’amanida de pop.

Per commemorar l’aniversari, durant tot el mes de juny els clients de La Palma podran gaudir de la tapa aniversari, formada per una croqueta, especialitat de la casa, acompanyada d’una canya per només 2,50 euros. I el proper diumenge, 18 de juny, a les 12 h es farà una festa en què es retrà homenatge a l’antiga propietària, Carme Castells, filla de la fundadora de la bodega.