El 26 de juny van començar les obres de millora d’un tram de la via Augusta, el que va del número 1 al 51. L’inici d’aquestes obres ha coincidit amb la creació de la Plataforma Via Augusta 1-51, que demana millorar tant la part central del carrer com les voreres. Aquesta setmana han finalitzat les obres del tram de la rambleta que toca a la travessera de Gràcia i es calcula que el conjunt de les obres acabaran a final de mes.

Aquesta setmana s’ha millorat la primera part de la rambleta del principi de la via Augusta, que va de l’avinguda Diagonal a la travessera de Gràcia. Les obres, que van començar el 26 de juny, han coincidit amb la creació de la Plataforma Via Augusta 1-51, que va néixer fa tres mesos per reclamar millores a l’inici del carrer. Segons l’Ajuntament, aquesta actuació ja estava prevista per a aquest mandat. Casualitat o no, aquesta setmana han finalitzat les obres de l’illa que toca a la travessera de Gràcia i els ciutadans ja es poden fer a la idea de com quedarà a finals de mes.

Les reformes estan centrades en la part central de la rambleta. L’acció principal ha estat la millora del paviment, que abans estava molt malmès. “Abans era impossible passejar per aquí, eren tot forats, motos… No sé, era impossible: bancs destrossats, en què no podies seure… eren tot impediments per passar”, explica Esther Alsina, membre de la Plataforma Via Augusta 1-51. També se n’ha renovat el mobiliari urbà instal·lant-hi nous bancs i se n’han millorat els escocells dels arbres, que s’han ampliat perquè les arrels no malmetin el nou paviment. Durant el mes de juliol també està previst arranjar les voreres del costat de Sarrià – Sant Gervasi.

Una altra problemàtica que s’ha volgut solucionar és la massificació de motos aparcades al llarg de la rambleta i a partir d’ara estarà prohibit aparcar motos a les dues illetes superiors, tot i que en les altres dues es podrà seguir aparcant aquests vehicles.

Tot i que la valoració per part de la Plataforma Via Augusta 1-51 és positiva, tenen més expectatives: “Volem que es porti a terme un projecte una mica més ambiciós, que realment això reuneixi tot el que nosaltres demanàvem”, reclama Meri Pareras, membre de la Plataforma Via Augusta 1-51. Per ells, l’ampliació de les voreres és prioritària juntament amb la connexió de les illes de la rambleta amb passos de vianants perquè s’hi pugui passejar.

De moment es desconeix si aquestes obres seran provisionals o definitives ja que a partir de l’octubre l’Ajuntament iniciarà un procés participatiu, juntament amb la plataforma veïnal Via Augusta 1-51, per dissenyar la futura reforma integral en aquest mateix tram de la via Augusta.