Un grup de 70 voluntaris treballen contra rellotge a l’Associació Cívica la Nau per enllestir 40.000 bosses d’autoestima. Això suposa arribar a 6.000 famílies més que l’any passat.

Els paquets es comencen a preparar a principis d’octubre i està previst que durant la propera setmana estiguin enllestits. Aleshores ja es podrà començar a fer el repartiment entre les Càrites parroquials amb les quals treballa l’entitat normalment. Seran elles les encarregades de distribuir les bosses entre persones en risc d’exclusió social i gent gran de residències de Barcelona i l’àrea metropolitana, que en molts casos seran l’únic regal que obriran aquest Nadal.

Les bosses d’autoestima contenen productes d’higiene personal i altres objectes de regal que l’entitat va rebent durant l’any com ara bosses o mocadors de coll. Per poder fer aquesta tasca, la col·laboració de voluntaris i empreses és clau: “És molta feina. Els voluntaris van absolutament angoixats per fer les bosses, també s’insisteix a les empreses perquè col·laborin. És una feina més de la que tenim normalment, però estem contents de poder-ho fer”, assegura la portaveu de l’entitat, Emilia Catalán.

Un cop acabin les bosses d’autoestima, a La Nau se centraran en la campanya “Cap nen sense joguina”. Aquesta iniciativa fa 17 anys que es va posar en marxa i gràcies a les donacions de particulars i els excedents d’empreses reparteix joguines a més de 10.000 nens d’entre zero i 14 anys.