Més d'un miler de paquets de llet, mitja tona de conserves o 200 quilos d'arròs. Això és només una part de les 12 tones de menjar que han arribat aquest matí a la nau número 5 de Can Batlló procedents de la Comunitat Europea. Enric Jara Centre Social de Sants “No sabem si realment aquest servei està una mica de capa caiguda perquè la sensació que dóna és que continua havent gent que ho passa malament. Però si des dels serveis socials han dit que hi ha menys gent que necessita aquest servei en principi ens ho hem de creure” Tot i que pràcticament ja han descarregat tots els productes, encara queda molta feina al davant i aquí la col·laboració dels voluntaris és clau. Gairebé una desena de persones treballen des de primera hora del matí per distribuir els aliments entre les 6 associacions de veïns que demà s'encarregaran de venir a buscar els lots de productes per fer-los arribar a les famílies més necessitades. Mercè Ballart voluntària “Fa uns tres anys que vinc i és posar un granet per ajudar a la gent. Tu mateixa et sents més útil i millor” Si la transformació de Can Batlló avança a al ritme que està previst, aquesta serà l'última entrega d'aliments que es farà des de la nau número 5. Ara l'Ajuntament haurà de buscar un espai alternatiu al recinte fabril per poder fer-ne la distribució el mes de juliol.

Més d’un miler de paquets de llet, mitja tona de conserves o 200 quilos d’arròs. Aquesta és una part de les 12 tones d’aliments que ha rebut el Centre Social de Sants procedent de la Comunitat Europea. Enguany, però, la quantitat de menjar que han rebut s’ha reduït en un 50 % a causa de la disminució de persones que necessiten l’ajuda dels serveis socials per omplir la nevera. Des del Centre Social de Sants creuen que encara hi ha una part important de la població que viu en situació de pobresa i dubten que amb aquesta quantitat d’aliments es pugui donar resposta a tota la demanda que existeix.

Per poder fer la distribució d’aliments és fonamental la col·laboració dels voluntaris, que ajuden a descarregar els camions i a distribuir els productes entre les diferents associacions de veïns. Aquestes entitats, entre avui i demà, passaran pel recinte fabril a recollir els lots que després repartiran entre els usuaris derivats dels serveis socials de cada barri.

Si la transformació de Can Batlló avança al ritme al que està previst, aquesta serà la darrera distribució d’aliments que es farà des de la nau número cinc. Ara l’Ajuntament haurà de buscar un espai alternatiu al recinte fabril per tal de poder fer l’entrega del mes de juliol.