La Idealogica és un espai polivalent on la creativitat és l’element clau. L’objectiu és potenciar, a través de diversos serveis, el comerç de proximitat a través de l’originalitat i la cooperació.

El projecte de La Idealogica va néixer de l’experiència de Jessica Moreno com a gestora majorista d’aparador i aparadorista en diferents multinacionals. El seu objectiu és apropar les tècniques i eines que ha après treballant per a grans empreses als petits comerços. La fundadora d’aquest espai, Jessica Moreno, explica que vol demostrar que no és necessari ser una gran empresa o invertir gaire i que “amb una mica d’enginy i les eines adequades es poden aconseguir grans coses”.

La Idealogica ofereix tres serveis ben diferenciats: el “work & show”, l’estudi i l’hivernacle. D’una banda, el primer és una plataforma a mig camí entre la botiga en línia i la física en què els emprenedors tenen un espai per treballar i presentar el seu producte. D’altra banda, l’estudi dona servei a petits negocis que no saben com treballar la imatge dels seus productes (aparadors, botiga, etc.) i necessiten conèixer les eines i la tècnica per poder potenciar-los. I, per últim, l’hivernacle és un espai per a les idees destinat a realitzar formacions, reunions i exposicions, o qualsevol altre tipus d’activitats que es puguin realitzar a la sala.

Moreno destaca que el barri de Sants és molt actiu en l’àmbit del comerç de proximitat i que, per aquest motiu, considera que és un bon lloc on iniciar el seu projecte ja que, considera, els comerciants són conscients de la importància de la imatge i l’originalitat. Ha afirmat que li agradaria treballar amb l’associació de comerciants del barri per poder establir ponts de treball.