Fa 30 anys que un grup d’amics, encapçalats pel Joan Montull, el Jordi Joan Recasens i el Jordi Freixas, van crear a Sarrià La Bambolina Negra. La companyia de teatre va néixer amb una obra polèmica en el seu moment: ‘Jesucristo Superstar’. Per celebrar aquesta data tan important, aquest cap de setmana tornaran a representar el musical.

“Igual que els Beatles van començar en un terrat, nosaltres vam començar en uns baixos”, explica amb un somriure el Jordi Freixas, cofundador de La Bambolina Negra, una companyia de teatre que juntament amb Joan Montull i Jordi Joan Recasens van crear a Sarrià ara fa 30 anys.

El Jordi és també codirector escènic i artístic de ‘Jesucristo Superstar’, l’obra que està lligada al seu naixement com a grup teatral. Ell va fer de Jesucrist. “Vam dissenyar tota l’obra en un bar del barri. I a partir d’aquí vam buscar un lloc per assajar. Ma mare tenia un pis buit i ens permetia que assagéssim allà”, relata Freixas, que comparteix direcció d’escena amb el seu amic Jordi Joan Recasens. “Quan vam començar, treballàvem molt. Miràvem la pel·lícula cada dia, anàvem apuntant el que ens semblava que podíem fer”, recorda Recasens, qui va interpretar al personatge de Judes.

La Bambolina Negra va néixer gràcies a l’empenta d’un grup d’amics del barri d’entre 20 i 30 anys, que van estar un any treballant la posada en escena d’una obra controvertida. Quan ‘Jesucristo Superstar’ es va estrenar a Broadway l’any 1971, ja havia estat condemnada per diversos grups religiosos, aquí no va ser una excepció. “Incorpora situacions del segle XX en la vida de Jesús. I el fet d’intuir-se una certa relació amorosa de Jesús amb Maria Magdalena la convertia en una obra complexa”, apunta el Jordi Freixas.

Ara aquest grup teatral vol celebrar el seu aniversari representant per última vegada l’obra amb què va néixer. Serà el dissabte 8 d’abril, a les 21.30 h, i diumenge 9 d’abril, a les 18 h; al teatre de Sarrià. Pensem que un grup de teatre ha d’avançar. Ha d’aconseguir aprendre molt més, innovar i experimentar”, conclou la Miriam Benavent, que des dels 8 anys que actua amb la companyia.