La Colla del Pinzell es va crear fa cinc anys. La formen 14 homes i 23 dones que comparteixen la passió per la pintura. No tots treballen amb la mateixa tècnica però el que tots tenen en comú és que gaudeixin dibuixant.

Joan Codina és el coordinador del grup. Recorda que es va crear “arran d’una classe de dibuix que vam fer a Arts i Oficis. Aleshores ens va agradar tant que vam muntar un grupet i vam començar a sortir. Al juliol farà cinc anys”. Cada principi d’any, explica en Joan, “decidim tots plegats què ens agradaria fer i on ens agradaria anar. I així preparem les sortides trimestrals”.

Carme Mahia és una de les veteranes del grup. Sempre s’ha sentit atreta per la pintura i ara, a més de gaudir dibuixant, està redescobrint la ciutat. Assegura que “estic descobrint Barcelona, estic descobrint coses importants de Barcelona, coses que havia vist moltes vegades però que de les quals no sabia la història. Llocs interiors que no coneixia, que només coneixia per fora”.

Ganes de fer-ho i constància

Tothom qui vulgui vol formar part d’aquest grup només cal que compleixi alguns requisits: ganes de fer-ho i constància. El coordinador de la Colla del Pinzell afegeix que “la intenció i les ganes són importants però també s’ha de tenir en compte que  és molt difícil pintar a l’exterior, perquè canvia la llum, la perspectiva, i això molta gent no ho domina”.

La Colla del Pinzell cada setmana recorre els carrers de la ciutat per immortalitzar-ne les places o edificis. A vegades s’han convertit en notaris gràfics d’alguns elements que ara han desaparegut.