Durant la formació, les nenes s’han familiaritzat amb les conceptes bàsics de fabricació digital utilitzant diferents eines com són l’Arduino, el Makey Makey i la impressió en 3D. A més han creat el seu propi projecte seguint les diferents fases de creació. El resultat són diferents tipus de joguines interactives i videojocs a través dels quals han après, des d’una perspectiva crítica, l’ús i desenvolupament de les noves tecnologies.

Segons Eva Ollé, del consolat general dels EUA, l’objectiu és reduir el dèficit de dones dins els àmbits cientificotècnics promocionant les vocacions de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques entre nenes de 10 a 12 anys. Ollé destaca que volen que juguin amb tecnologia, s’hi interessin i potser d’aquesta manera en un futur triïn carreres tècniques.

El Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la UPF col·labora des del 2016 amb el consolat americà. Marie-Monique Schaper i Laura Malinverni en són investigadores i han estat formadores del taller. Schaper assegura que amb aquest campus les nenes aprenen a ser autònomes, entendre com és el procés de disseny i creació i com es pot utilitzar la tecnologia.

El programa #GirlsTech va arrencar a Madrid ara fa tres anys gràcies a l’ambaixada dels EUA i ja hi han participat més de 300 nenes. A Catalunya és la primera vegada que es realitza i hi ha hagut llista d’espera per poder-hi participar.