En el marc de la nova edició del Festival Dansat! s’ha presentat la renovació de l’AlianSAT, una unió entre creadors del món de la dansa i el SAT! per crear sinergies i intercanvis que afavoreixin la creació i la difusió de la dansa. El Director del SAT! i de l’Espai Dansat!, Òscar Rodríguez, assegura que aquesta aliança busca ajudar a la creació catalana amb la promoció de companyies locals d’una qualitat destacada i ben consolidada.

El tret de sortida del Festival Dansat! serà el 27 d’abril amb la sessió col·lectiva 6.4.3. Quatre peces a càrrec de les companyies Colectivo Lamajara, Los Moñecos, Vero Cendoya i Iron Skulls Co que conformen un únic espectacle.

El 28 d’abril el SAT! acollirà ‘Pies para qué os quiero’, un espectacle solidari amb les persones refugiades fruit de la darrera edició del projecte Barris en Dansa. La recaptació es destinarà a l’ONG Himaya, creada per tres dones i mares que han organitzat catorze pisos d’acollida per a famílies amb nens. Amb la companyia resident del SAT!, Los Moñekos, viatjarem al llunyà oest dels Estats Units amb l’espectacle ‘Yi-ha’ el 30 d’abril. I per tancar el Festival Dansat!, l’1 de maig es representarà ‘Novembre’ de Roser López Espinosa.

Segons Thomas Noone, assessor artístic del Festival Dansat!, aquesta nova edició del certamen és una combinació d’espectacles consolidats i treballs en procés dirigits a tot tipus de públic.

El festival també compta amb activitats paral·leles, com un taller d’introducció a la dansa contemporània obert a tothom que s’ha realitzat a la Fabra i Coats. I un workshop dirigit a professionals que es realitzarà al SAT! del 24 al 26 d’abril a càrrec de la professora Lorena Nogal, intèrpret i assistent de coreografia de La Veronal. A més es realitzaran col·loquis al final de les funcions per acostar-se al públic assistent.