Julià Bretos és un apassionat de la Sagrada Família i en difon tota mena de novetats a través de les xarxes socials. Fa un any va publicar ‘Diari de Gaudí, el secret de l’anagrama’ i ara torna a ambientar una segona obra a la Sagrada Família, una construcció que el fascina des de la infantesa. ‘Les entranyes del temple’ succeeix en l’època actual i fa ressò de problemes dels nostres temps, com el terrorisme.

La relació del Julià Bretos amb la Sagrada Família ve de lluny. Fa anys que segueix l’evolució de les obres del temple i publica, a través de les xarxes socials, qualsevol novetat. L’autor ha detectat un gran interès pel monument d’arreu del món i, per això, penja tot el que veu, ho explica i respon les preguntes que li fan.

Aquesta passió l’ha portat a situar a la Sagrada Família les dues novel·les que ha escrit. La primera era de caràcter històric. La que presenta ara, ‘Les entranyes del temple’, està ambientada a l’actualitat. Bretos, a banda de fer el seguiment de l’evolució constructiva del monument, parla d’un tema molt actual: l’amenaça del gihadisme. Una situació tan real que ha canviat la fesomia dels entorns del temple perquè sigui més segur. En la trama també apareix un personatge refugiat que viu amagat a l’interior de la basílica.