El fotògraf de moda José Manuel Ferrater, artista polifacètic i apassionat per l’art africà, compleix 50 anys darrere l’objectiu. Va aprendre amb Xavier Miserachs i volia ser com ell, o com el protagonista de ‘Blow-up’, de Michelangelo Antonioni. Va viure el maig del 68 a París i va col·laborar amb ‘Fotogramas’, però la moda el va seduir i també el va catapultar a les millors revistes del moment, com ‘Donna’ i ‘Mondo Uomo’, ‘City, Glamour’, ‘Arena’ o ‘Vogue’. Ara treballa en projectes creatius personals.

50 anys de professió han fet de José Manuel Ferrater un fotògraf molt respectat en el món de la moda, on ha treballat al costat dels especialistes més prestigiosos. L’enamorament per la feina es va produir amb Xavier Miserachs l’any 67 a l’Escola Eina. El fotògraf assegura que el professor el va captivar tant que a la tercera classe ja sabia que volia ser fotògraf, que “volia ser com ell”.

Però, ni haver estat a París el maig del 68 el va aturar quan va sentir la crida de la moda. La feina com a fotògraf de moda el va portar primer a Itàlia i després a París i Nova York. I ha treballat per als millors dissenyadors i revistes reconegudes. ” Va ser un salt”, explica Ferrater, “d’estar admirant els millors fotògrafs del món vaig passar a estar compartint pàgina amb ells”. Va ser el principi d’un viatge llarguíssim. 

Un recorregut intens durant el qual no ha perdut la seva particular signatura, buscar una relació intensa i violenta del moment de disparar l’objectiu que és capaç de capturar tota la força dels models i transmetre-la.